Από news.gr
Ξεκίνησε το Mount Athos Area Kouzina 2014
Δεκάδες επισκέπτες συγκέντρωσε η πανηγυρική έναρξη του Mount Athos Area Kouzina, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου στην καρδιά του Χολομώντα και εστίασε στην προβολή της τοπικής μανιταροπαραγωγής και των πολλών ποικιλιών μανιταριού ως τοπικού προϊόντος με αρχαιοελληνική προέλευση. Έλληνες και Βούλγαροι εκπρόσωποι Τύπου, Ολλανδοί εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων αλλά και πολλοί επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις βοτανολογικές διαδρομές του προστατευμένου από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 δάσους, περπάτησαν στους ξακουστούς μανιταρότοπους, συνέλεξαν μανιτάρια, έστησαν αυθεντικά ελληνικά γλέντια, απόλαυσαν δείπνο με τίτλο “Η Γιορτή των Μανιταριών”, που προετοίμασαν οι Στέργιος Καρανταγλής του εστιατορίου Απολυμένη Πέτρα και Τασούλα Παρλιάρη του εστιατορίου Ροδαμός, επισκέφθηκαν τις γνωστές ελατοπαραγωγές και στη συνέχεια κατηφόρισαν προς την παραλιακή ζώνη, συμμετέχοντας στο θαλασσινό γλέντι που οργάνωσαν προς τιμήν τους κάτοικοι της Αμμουλιανής. Επικεφαλής της αποστολής ήταν η chef Στέλλα Σπανού.
Η γιορτή συνεχίσθηκε στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής (στην παραδοσιακή Αρναία), όπου ο chef Γιώργος Βλάχος παρουσίασε πέντε εξαιρετικά μαθήματα μαγειρικής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής με προϊόντα από ρόδα : ροδόνερο, ροδέλαια, ροδανθούς, κλπ. – όλα τοπική παραγωγή του Κτήματος Pagonis Oils από την περιοχή του Παλαιοχωρίου.