Από greekgastronomyguide.gr
Στην περιοχή της ορεινής Χαλκιδικής υπάρχει μια μεγάλη παραγωγή κολοκύθας. Φυσικό είναι οι κολοκύθες να συμμετέχουν στα εδέσματα του τόπου και ιδιαίτερα στις πίτες της περιοχής. Την Κολοκυθόπιτα Χαλκιδικής που θα παρακολουθήσουμε μάς την παρουσίασε η Θεανώ Παγώνη, η σύζυγος του Παύλου Παγώνη που έχει μια πρότυπη μονάδα παραγωγής ροδέλαιου και μια μεγάλη καλλιέργεια ρόδων στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα υλικά της γέμισης της πίτας είναι και ένα φλιτζανάκι ροδόνερο παραγωγής της.